ias tricky questions

ias tricky questions : Q 1:- One day if you found your sister nude on the bed, what will you do?

Answer: I will cover my little sister inside the towel because a small kid gets affected to cold easily.

Here, you shouldn’t lose your temper because a brilliant candidate will always stay patient and give the best answer to the questions raised in front of him/her.

Q 2:- A cat has three children, the name of their children are January, February, and March. What is the name of that cat?

Answer: The answer is available in the question asked. The Cat named is ‘What.’

You should take much time to give the answer to these questions because you are a future IAS officer so your presence of mind should respond back quick.

i a s interview questions in hindi , ias tricky questions , ias tricky questions in hindi , ias tricky questions with answers in hindi

Q 3:  If 2 is the company and 3 is the crowd, next what will be the 4 and 5?

Answer: 4 and 5 there is always 9.

Your brilliance will get tested here, so instead of overthinking a lot, you should think without getting confused to answer these questions.

Q 4:- What looks like half an apple?

Answer: The second half APPLE.

If the candidate was feeling the pressure inside the interview hall, he/she cannot answer to these types of tricky questions. Never put down your confidence level.

Q 5:- A killer was condemned to death. Shown three rooms, and room number one is on fire, second rifles with the killer in the and third Tiger, who had not eaten for three years. What should he choose?

Answers -> the room number three, because three years will have died by now hungry, lion.

These questions will be asked to test the decision making the ability of the IAS interview candidate.

Q 6: The interviewer bought a cup of coffee for the applicant. Coffee came; kept in front of the candidate, and then he asked what is before you?

Answer-> Candidates answer was “Tea”

The question was what is before you ( u – alphabetic letter), so he replied Tea(t). These IAS interview questions will be asked to test your accuracy.

i a s interview questions in hindi , ias tricky questions , ias tricky questions in hindi , ias tricky questions with answers in hindi

Q 7: If you had three apples and four oranges in one hand and four apples and three oranges in the other hand, what would you have?

Answer: Very large Hands.

Interviewers always look forward to selecting the candidates who think out of the box, so for IAS interview, you also need to give the brilliant and intelligent answer.

Q 8:- How to drop a raw egg onto a concrete or cement floor without cracking it?

Answer: Concrete floors are very difficult to crack.

Here you should not think out of the box, think in a unique way for these types of questions.

Q 9:  Can you tell, in which STATE is the Bay of Bengal?

Answer: In the liquid STATE.

This is a hypothetical question so without confusion candidates should give the answer for these types of questions.

Q 10: If someone throws a red stone into the blue sea what will happen?

Answer -> The stone will be wet and sink.

This question is also a type of logical question that deals with your common sense a lot. You need to be very alert when answering these kinds of questions.

Q 11:- How will you lift an elephant with one hand?

Answer -> Elephant with one hand cannot be found anywhere so no needs to lift that.

IAS candidate should think out of the box to answer this question.

i a s interview questions in hindi , ias tricky questions , ias tricky questions in hindi , ias tricky questions with answers in hindi

Q 12: What can you never eat for your dinner?

Answer -> Lunch and Breakfast.

IAS interview questions will be mostly asked to test your brain, so think twice before you give the answer.

Q 13: How can a man go eight days without sleep?

Answer -> He sleeps at the night time.

These are brain twisters. When these types of questions are asked, recall the question again so that you will be able to answer in the right way.

Q 14: What will you do if I go with your own sister?

Answer -> I cannot find a better life partner for my sister than you.

Rather than losing the temperament, answer the question politely without overthinking for the situation.

Also Read This : ias tricky questions : ऐसा कौन सा फल है जो मीठा होने के बावजूद बाजार में नहीं बिकता?-i a s interview questions in hindi – RAJNITI TAK NEWS

Q 15: What looks like Half Apple?

Answer: The other half.

Don’t imagine here other fruits because the question itself gives you the clue to find the answer, so always try to find the answer from the question asked.

Q 16: Two twins Adarsh and Anupam were born in May, but their birth date is in June. How is that possible?

Answer: Because May is a Place Name.

Once again here the answer is already available in the question asked, so listening to the question deeply will help IAS interview attendees easily answer to this question.

i a s interview questions in hindi , ias tricky questions , ias tricky questions in hindi , ias tricky questions with answers in hindi

Q 17: When you got up in the morning and found that you are pregnant then what will you do first?

Answer: I’ll be so excited and run towards my husband to share this happy news.

Questions like these will be asked to check your positive mindset, so the answer should also be given in a positive way like this.

Q 18:  Peacock is a bird that doesn’t lay eggs. Then, how peacock’s children are born?

Answer: The female peacock eggs and not the male one.

You should have some general knowledge before approaching the IAS interview hall otherwise it’s hard to answer these types of questions.

Q 19: Eight people took 10 hours to build a wall, then how many days will it take for the four people to build?

Answer: Wall has already built by the eight people, so need to build it now.

If you have the ability to think out of the box, you can answer this type of questions easily.

Q 20: The James Bond without a parachute after jumping from an airplane, is alive, how?

Answer: Because James Bond jumped when the airplane was on the runway.

Think the possibilities first and then leave your reply for these questions.

Many IAS Questions like these will help candidates to give the right answer to the question asked in the interview section. More than referring to the previous year’s questions, smart work also plays a major role in cracking these exams. Do not think it’s a difficult exam to pass, always believe in yourself and give out your full potential. Positive results will strike your door soon. All the best for your interview!

i a s interview questions in hindi , ias tricky questions , ias tricky questions in hindi , ias tricky questions with answers in hindi

News Source : https://www.pulsephase.in/top-20-tricky-ias-interview-questions-and-answers/